"Prof. Dr. Mesut Önen ve Prof. Dr. Bülent Tahiroğlu Anma Sempozyumu"

İKÜ Hukuk Fakültesi tarafından, 11 Mayıs Çarşamba günü 09.30-17.00 saatleri arasında Şirinevler Yerleşkesi C Blok Konferans Salonu'nda "Prof. Dr. Mesut Önen ve Prof. Dr. Bülent Tahiroğlu Anma Sempozyumu" düzenlenecek. "İtalyan Hukukunun Hukuk Sistemlerine Etkileri" konulu sempozyumun açılış konuşmalarını; Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ve Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk yapacak.

PROF. DR. MESUT ÖNEN VE PROF. DR. BÜLENT TAHİROĞLU ANMA SEMPOZYUMU
“İTALYAN HUKUKUNUN HUKUK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ”

11 Mayıs 2022
İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul
C Blok Konferans Salonu

09.30 Açılış Konuşmaları

Ayşen ÖNEN, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Danışmanı
Yeşim YILMAZ, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Araştırma Görevlisi
Vania CIRESE, Hukukçu-Öğr. Üyesi, Roma.
Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri ÖZTÜRK, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı
Dr. Bahar AKINGÜÇ GÜNVER, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı
Irene PASTORINO, Konsolos-İtalya İstanbul Başkonsolosluğu

I. Oturum (10:30-11:30): İTALYAN HUKUKUNUN CEZA VE CEZA USUL HUKUKUNA ETKİLERİ
Moderatör: Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri ÖZTÜRK

Prof. Giorgio SPANGHER, Ceza Usul Hukuku Öğretim Üyesi, La Sapienza Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı, Roma.
Dr. Öğr. Üyesi Yasemin F. SAYGILAR, Ceza ve Ceza Usul Hukuku öğretim üyesi, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Elisabetta PUGLIESE, Taranto İstinaf Mahkemesi Başsavcısı.

11:30-11:50 Kahve Arası

II. Oturum (11:50- 12:50): ROMA HUKUKUNUN MEDENİ HUKUK SİSTEMLERİNE ETKİSİ

Simonetta D’AMICO, Milano Belediyesi Hukuk Müşaviri.
Doç. Dr. Fatih GÜNDOĞDU, Medeni Hukuk öğretim üyesi, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Dr. Öğr. Üyesi Özlem ACAR ÜNAL, Medeni Hukuk öğretim üyesi, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

13:00-14:00 Öğle Arası

III. Oturum (14:00- 15:00): ROMA HUKUKUNUN HUKUK SİSTEMLERİNE ETKİSİ
Moderator: Prof. Dr. Merih Kemal OMAĞ

Prof. Dr. Marcello PACIFICO, Hukuk tarihi öğretim üyesi, Pegaso Üniversitesi, Napoli.
Dr. Öğr. Üyesi Emine SEVİMLİ MINDIZ, Roma Hukuku öğretim üyesi, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Giuseppina CHIARELLO, Hukukçu-Öğr. Üyesi, Trani.
Dr. Öğr. Üyesi Özge SIRMA GEZER, Ceza ve Ceza Usul Hukuku öğretim üyesi, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

15:00-15:20 Kahve Arası

IV. Oturum (15:20- 16:20): İTALYAN HUKUK SİSTEMİNİN İLETİŞİM VE ANAYASA HUKUKUNA ETKİSİ
Moderator: Prof. Dr. Durmuş TEZCAN

Vania CIRESE, Hukukçu-Öğr. Üyesi, Roma.
Dr. Öğr. Üyesi M. Elif ALTINOK ÇALIŞKAN, İdare hukuku öğretim üyesi, TC İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Fabio AMENDOLARA, Araştırmacı Gazeteci, La Verità Gazetesi, İtalya.

KAPANIŞ (16: 20- 16:30): Prof. Dr. Dr. h.c.mult. Bahri ÖZTÜRK

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/02/2023 - 10:50