Gelecekteki Dijital Dünyanın Hukukçu Adayları İKÜ'de buluştular!

13 Şubat 2020’de İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Microsoft işbirliği ile gerçekleşen “Dijital Dünyanın Yeni Nesil Hukukçuları” konferansında 900’den fazla hukukçu adayı liseli öğrenci bir araya geldi.

Konferans İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. Hc. Mult. Bahri Öztürk’ün açılış konuşması ile başladı. Ardından Microsoft SAM Partner Kurucu Ortaklarından Güçlü Tuğay, İKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yarımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elif Altınok Çalışkan ve İKÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üy. Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ve Dr. Öğr. Üy. Nazlı Hilal Satıcı Demir’in konuşmaları ile devam etti.

Dijital Dünyanın Yeni Nesil Hukukçuları etkinliğine İstanbul’un çeşitli ilçelerinden ve yakın illerden katılan üniversite adayı yüzlerce lise öğrencisi dijital dünyaya nasıl hazırlanmaları gerektiği, Hukuk mesleğinin dijital dünyadaki yeri ve icra edilme şekilleri, gelecekte gereken kişisel beceri ve yetkinliklerin neler olduğu hakkında bilgi sahibi oldular.

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. Hc. Mult. Bahri Öztürk, geleceğin hukukçularına karşılaşacakları dijital dünyaya onları daha iyi hazırlayabilmek için İstanbul Kültür Üniversitesi olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerinden bahsetti. Türkiye’de ilk kez İstanbul Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği “Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması” ile geçen yıl 100’den fazla takımın hukuk alanında deneyim elde ettiğinden bahseden Sayın ÖZTÜRK, bu yıl yarışmanın ikincisini gerçekleştireceklerini ve başvuruların başladığını belirtti. 06 Mart 2020’ye kadar başvuruları devam eden II. Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması’nın bu yıl ki teması “Sosyal Medya Suçları” olarak belirlendi. Türkiye geneli liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin başvurularına açık olan yarışmaya 5’er kişilik takımlar halinde başvuru yapılabiliyor. Takımlar davalı ve davacı rolleri ile dijital dünyanın yeni platformları ile ortaya çıkan “Sosyal Medya Suçları” kapsamında örnek davaları canlandıracak ve kararlar verecekler.

II.Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması başvuruları https://aday.iku.edu.tr/ adresinden yapılabilecek.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 07/29/2021 - 11:46