Almanya Akademik Öğrenci Gezisi Sertifika Takdim Töreni

Üniversitemiz ve Hukuk Fakültemizin uluslararası iş birlikleri kurarak öğrenci-öğretim üyelerimizin akademik ve mesleki ilişki tesis etmesi, kariyer planlamalarına katkı sağlanması yoluyla akademik kaliteyi geliştirme çalışmaları kapsamında, 14-27 Temmuz 2023 tarihleri arasında Almanya Akademik Öğrenci Gezisi gerçekleştirildi.

Uzun yıllardır Üniversitemiz ile akademik iş birliği içinde olan Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile Üniversitemiz arasındaki çalışmaların devamı kapsamında DAAD'nin üniversite yetkilisi olarak görevlendirilen Dr. Akif Hilal Öztürk, Hukuk Fakültemiz Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Efser Erden Tütüncü ile Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Tütüncü'nün organizatörlüğünde; Avrupa Parlamentosu Berlin Temsilciliği, Almanya Federal Meclisi, Almanya Adalet Bakanlığı, Manzel Avukat Bürosu, Berlin Eyalet Mahkemesi, Konrad-Adenauer Vakfı, T.C. Büyükelçiliği, Federal İdari Mahkemesi, Federal Yargıtay, Bremen Eyalet Mahkemesi, Bremen Kapalı Cezaevi (Mahkum ile konuşma fırsatı), Hamburg Üniversitesi ve Bremen Üniversitesi ziyaret edildi. Bunun yanı sıra Berlin Hür Üniversitesi, Osnabrück Üniversitesi ve Leipzig Üniversitesi’nde hukuk seminerleri düzenlenerek, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz tarafından sunumlar yapıldı.

Almanya Başkonsolosluğu ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından 15 Kasım 2023 tarihinde akademik ve mesleki gelişime katkı sağlayan bu önemli geziye katılan öğrencilerimize ve akademik personelimize Almanya Başkonsolosluğu’nda Sertifika Takdim Töreni düzenlendi. Sertifikalar, Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk ile Kültür Ateşesi Rüdiger Kappes tarafından takdim edildi.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 12/01/2023 - 15:01