“22. Uluslararası İnsan Hakları Akademisi Yaz Çalıştayı” Çeşme'de Yapılacak

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası İnsan Hakları Akademisi Yaz Çalıştayı”nın 22.’si, 9-16 Eylül tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleştirilecek. Çalıştaya; Almanya, Macaristan, İtalya, Avusturya, Hırvatistan, Portekiz, Fransa ve Rusya olmak üzere 8 ayrı ülkeden akademisyen, avukat ve öğrenciler katılacak. 

Türkiye ve Avrupa'dan Önemli İsimler Katılıyor

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel ve Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk tarafından organize edilen çalıştayın konukları; Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı ve Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Vuslat Dirim, Anayasa Mahkemesi raportörü Dr. Taylan Barın, Yargıtay Üyesi Hikmet Kanık, Almanya'nın önemli Ceza Hukukçularından ve Freiburg Max-Planck Enstitüsü Onursal Müdürü Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Albin Eser, Federal Almanya Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Klaus Tolksdorf, Almanya Leipzig Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerlich, Almanya Giessen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dr. h.c. Walter Gropp, Almanya Leibniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael Nagel, Osnabrück Üniversitesi Avrupa ve Uluslararası Ceza Hukuku Çalışmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Prof. h. c. Arndt Sinn, Miskolc Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akos Farkas, Max-Planck Uluslararası Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsünün Türkiye sorumlusu Dr. Dr. h.c. Silvia Tellenbach, Zagreb Üniversitesi'nden Prof. Dr. sc. Zlata Durdevic gibi dünyanın önde gelen hukukçularının yanı sıra Avrupa’da ses getiren davalarla adını duyurmuş ünlü avukatlar olacak.

Üç başlık ele alınacak

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) Kararları ışığında Türk ve uluslararası hukukta en yeni gelişmelerin değerlendirilip tartışılacağı çalıştayda, “Adil Yargılanma Hakkı”, “İfade Özgürlüğü” ile ”Özel Hayat ve Aile Hayatının Korunması” başlıkları ele alınacak.
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 09/19/2019 - 13:48