15 Temmuz Paneli

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği "15 Temmuz Paneli" 11 Temmuz 2018 saat 14.00’te İKÜ Şirinevler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Panelde; İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri ÖZTÜRK, 15 Temmuz Hain Darbe ve İşgal Girişimini ve sonrasında yaşananları Almanya’da yayımlanan makalesinden bazı bölümleri ilgi tutarak anlattı. Öztürk, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili yapılan  yargılamaların adil yargılanma ilkesi ile büyük ölçüde örtüştüğünü söyledi.

Panelde söz alan Dr. Öğretim Üyesi Ceren YILDIZ ise 15 Temmuz Darbe Girişimini güçlü sözlerle kınadıktan sonra, darbenin bir sonucu olarak ortaya çıkan OHAL Uygulamaları ile ilgili bilgi verdi. Yıldız ayrıca 9 Temmuz’da yaşamaya başladığımız “Başkanlık Sistemi” ile ilgili aydınlatıcı değerlendirmelerde de bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/30/2019 - 10:37