Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması Birinci Tur Yarışma Sonuçları Açıklandı!

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 3. Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması’nda Final Turu’na katılmaya hak kazanan takımlar alfabetik sıra ile aşağıda yer almaktadır:

  • Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Adalet
  • kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Eşitlik
  • kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Adalet Alanı) - Özgürlük
  • Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi - Adalet-i Mahza
  • Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi - Adaletin Işığı

Finela kalan takımları tebrik eder, tüm takımlarımızın katılımları için teşekkür ederiz.

3.-LİSELERARASI-KURGUSAL-DAVA-YARIŞMASI
3.-LİSELERARASI-KURGUSAL-DAVA-YARIŞMASI


Takımların 02.04.2022 tarihinde Şirinevler Yerleşkesi’nde yapılacak olan Final Turu yarışmalarına katılım saatleri ayrıca ilân edilecektir.

Final Turu’nda aşağıda detayları bulunan dava konusunun esas alınması gerekmektedir.

3. LİSELERARASI KURGUSAL DAVA YARIŞMASI FİNAL TURU OLAYI

(A) firması, çeşitli malların satışı ve bunlarla ilgili hizmetlerin sağlanması amacıyla çevrimiçi olarak faaliyet yürütmektedir. Sağladığı mal ve hizmetlerin karşılığı olan ücreti de çevrimiçi ödeme yoluyla almaktadır. Bu nedenle, (A) firmasına ait sistemlerde çok sayıda kişiye ait ödeme bilgileri kayıtlı bulunmaktadır.

Hacker (H), (A) firmasına ait sistemlere saldırarak çok sayıda müşteriye ait ödeme bilgisini ele geçirir. (H), elde ettiği bu bilgileri kullanarak yüklü miktarda çevrimiçi işlem yaparak kendisine maddi kazanç sağlar.

Kendilerine ait olmayan bu işlemleri fark eden müşteriler, polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunurlar. Yürütülen soruşturmada, (A) firmasının, teknolojik imkânlar doğrultusunda veri güvenliğini sağlamak için alabileceği bütün önlemleri aldığı ve olayda bir kusurunun bulunmadığı anlaşılmıştır.

Detaylı bilgi için


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/04/2022 - 10:25