Gençler Kurgusal Dava Yarışmasına Hazır 

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından bu yıl ‘Dijital Güvenlik’ teması ile düzenlenecek geleneksel 3. Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması’nın bilgilendirme toplantısı, 5 Mart 2022 Cuma günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Yarışmaya Türkiye genelinde farklı liselerden 140’a yakın öğrenci katıldı.
 
Yarışmanın 26 Mart 2022 tarihinde yapılacak birinci turundan önce, başvuru sahibi lise öğrencilerini bilgilendirmek üzere gerçekleştirilen buluşmanın açılış konuşmasını, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Karaçoban Güneş üstlendi. 

Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Karaçoban Güneş, yaptığı konuşmada şu mesajı verdi: “Günlük yaşamınızda düzenin ve adaletin sağlanmasına hizmet eden, hayatın her alanında her an geçerli olan, kısaca hayatın kendisi olan, bu nedenle de asla eskimeyecek, önemi azalmayacak çok değerli bir mesleği tanıtmak ve sevdirmek amacıyla çıktığımız bu yolda sizinle buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Meslek tercihi yapmanız gereken bu günlerde, hukuki bir olayın iddia ve savunma taraflarını canlandırmak suretiyle ikna ve ifade yeteneklerinizi geliştireceğiniz, aynı zamanda hukuk alanında çalışmayı deneyimleme fırsatı yakalayacağınız bir sürece vesile olmayı çok önemsiyor, Dekanımız Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk ve 67 hocamız adına hepinize başarılar diliyorum.”

“Yarışma ve Dijital Güvenlik Hakkında Genel Bilgiler” başlıklı eğitim konuşması, Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Efser Erden Tütüncü tarafından gerçekleştirildi. Kişisel verilerin korunması, sosyal medya, dijital güvenlik, ceza muhakemesinin yürüyüşü ve duruşma düzeni başlıkları hakkında lise öğrencileri bilgilendirildi. 

Hukuk Fakültesi öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Zeynep Güler, Arş. Gör. Merve Akbulut, Arş. Gör. Yıldız Diridiri ve Arş. Gör. Mehmet Can Tok’un yarışma öncesi kurgusal dava simülasyonu ile bilgilendirme yaptıkları toplantıda; öğrenciler, yarışma öncesi tüm süreçleri tecrübe etme fırsatı buldular. Etkinlik, Hukuk Fakültesi öğrencilerimizden oluşan mentorler ile yarışmacı takımların yaptıkları toplantı ile sona erdi. İdeali hukuk eğitimi almak olan lise öğrencilerinden oluşan takımlar, 26 Mart 2022 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Şirinevler yerleşkesinde özel olarak hazırlanan mahkeme salonlarında birinci tur yarışmalarını gerçekleştirecekler. 

Seçilen ilk 3 takımdan birinciye 12 bin TL ve Lenovo Tab M10 TB-X505L Tablet (Takım üyelerinin her birine, toplamda 5 adet), ikinciye 6 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek. İlk 3 takım dışında kalan diğer 2 takım, mansiyon ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödül tutarı, seçilecek her takım için bin 500 TL’dir.

3. Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması, Yargıtay desteği ve Microsoft - MakroNet sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
 

Detaylı bilgi için


Son Güncelleme Tarihi: Ct, 03/26/2022 - 19:10